Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission växer i Finland – köper Lohjabaserad EMS:are

Genom sitt existerande finska dotterbolag, Inission Lohja Oy, har den svenska kontraktstillverkaren tecknat ett avtal om att förvärva 100% av MLB Electronics Oy.

Tillträdet är planerat till den 31 januari 2022 och förvärvet väntas bredda Inissions portfölj samt stärker bolagets position och närvaro i Finland.

För att lägga vantarna på 100 % av MLB-aktierna betalade Inission 1,7 miljoner euro, till det finns även en tilläggsköpeskilling på maximalt 0,6 miljoner euro baserat på MLB:s intäkter för åren 2022 och 2023, det framgår av ett pressmeddelande.

MLB är en kontraktstillverkare med en historia som tar sin början redan 1977. Bolaget har 45 anställda och är baserat i Lohja, Finland. Under fjolåret omsatte MLB 6,9 miljoner euro med EBITDA på 0,6 miljoner euro. Bland kunderna återfinns bolag verksamma inom industri, medicinteknik och instrument.

Efter förvärvet kommer MLB att verka som ett dotterbolag under Inission Lohja och fortsätter vara en oberoende enhet på kort sikt frånsett att Inission Lohjas vd, Pekka Väyrynen, också kommer att axla ansvaret för MLB efter bolagets vd Rainer Backman. På medellång sikt ska dock företagen integreras in i varandra.

Vi på Inission Lohja är oerhört glada över att se Inission expandera i Finland genom förvärvet av MLB. Bolaget är en av de mest kända EMS-tjänsteleverantörerna i landet och vi ser fram emot ett starkt samarbete. Med Inissions och MLB:s samlade kapacitet och branschkunskap har vi möjligheten att erbjuda våra kunder både banbrytande lösningar och kundservice i världsklass, säger Pekka Väyrynen, vd Inission Lohja i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons