Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ProvideU
Elektronikproduktion |

ProvideU köps upp av Novedo

Företagsgruppen Novedo, som förvärvar och utvecklar företag, meddelar att man förvärvat kontraktstillverkaren ProvideU AB.

Novedo är en privatägd företagsgrupp som sedan 2021 förvärvar och utvecklar företag där entreprenören både vill sälja sitt bolag och driva det vidare. Och nu har bolaget förvärvat Västerås-baserade ProvideU med Fredrik Forngren i spetsen.

”ProvideU är ett fint industriellt företag som kommer passa väl in i Novedo och fortsätta drivas vidare med Fredrik Forngren som VD.”, säger Per-Johan Dahlgren, vd för Novedo, i ett pressmeddelande.

Som Evertiq rapporterat tidigare har ProvideU verksamhet i Sverige samt Estland, omsätter circa 100 miljoner kronor med en EBITDA om 15,3 miljoner kronor.

”Vi har byggt bolaget med ett starkt team. När vi i nu tillsammans skalar upp företaget passar Novedo oss helt rätt. Att vara kvar som delägare i Novedo och dessutom få vara med om en börsintroduktion är förstås extra lockande. Vi får vara med på två resor parallellt”, säger Fredrik Forngren, VD för ProvideU.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2