Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Elektronikproduktion |

Beijer Tech köper Swedish Microwave

Beijer Tech har förvärvat majoriteten av Swedish Microwave AB, en tillverkare av utrustning för satellitkommunikation.

Swedish Microwaves produkter används bland annat inom den marina industrin, jordobservation samt bland satellit- och teleportoperatörer. Bolaget har ett stort fokus på produktutveckling, har 24 anställda i Motala och omsätter cirka 50 miljoner kronor med, enligt ett pressmeddelande från den 14 januari, hög lönsamhet.

Jag är imponerad över den höga tekniska kompetens och starka marknadsposition som SMW har byggt upp. Bolaget är välskött, nischat och ger oss ett nytt produktområde med exponering mot en växande marknad helt i linje med vår aktiva förvärvsstrategi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med minoritetsägarna och de anställda för att ta bolaget till nästa nivå, säger Staffan Johansson, vd för Beijer Tech, i pressmeddelandet.

I transaktionen förvärvar Beijer Tech 80 procent av aktierna i SMW. De fyra tidigare ägarna uppges vara kvar som operativa minoritetsägare efter transaktionen för att fortsätta utveckla bolaget.

För oss i SMW känns affären som ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxtresa. I Beijer Tech får vi en långsiktig industriell ägare och strategisk partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg. Vi ser fram emot att tillsammans med Beijer Tech fortsätta växa bolaget med nya och befintliga kunder, säger Dennis Danielsson, vd för SMW, i pressmeddelandet.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-11-28 16:51 V22.0.8-2
Annons
Annons