Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil expanderar fabrik i Tyskland

Efter att ha utökat sin amerikanska fabrik i Atlanta utökar kontraktstillverkaren Scanfil sin fabrik i tyska Wutha-Farnoda med 50 procent.

Scanfils fabrik i Wutha-Farnroda i Tyskland sträcker sig i dag över 4’500 kvadratmeter och sysselsätter cirka 270 anställda. Nu ska den bli större – och utökas med 2’200 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.

En angränsande byggnad byggs nu om och beräknas kunna tas i drift för produktion under det andra kvartalet 2022.

Vi är glada över att meddela att vi växer i Wutha, i hjärtat av Tyskland. Vår fabrik har ett bra geografiskt läge och ligger nära våra kunder och deras FoU. Förväntningarna på tillväxt har ökat avsevärt och det har lett till beslutet att investera ytterligare i Wutha, säger Scanfils vd. Petteri Jokitalo, i pressmeddelandet.

Majoriteten av våra kunder i dag finns inom automatiserings- och säkerhetssektorn, men det finns även goda möjligheter till tillväxt inom områdena medicinsk teknik och cleantech. Med den utökade produktionskapaciteten kommer vi att tillgodose de höga kraven från kunderna ännu bättre än tidigare, och vi är redo för tillväxt, säger Dr. Heribert Raaf, verkställande direktör på fabriken i Wutha, i pressmeddelandet.

Investeringen innebär utökad kompetens inom exempelvis produktionsstart av nya produkter (NPI), snabb prototyptillverkning och produktionsanpassad konstruktion (DFM).


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-12-07 23:13 V22.1.2-2