Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas Electronics
Elektronikproduktion |

Jordbävning i Japan – Renesas och Toshiba påverkade

Ett kraftigt jordskalv ägde rum utanför den sydliga japanska ön Kyushus kust strax efter ett på lördagsmorgonen lokal tid. Minst tio personer ska enligt Kyodo News ha skadats, rapporterar Dagens Nyheter. Bland elektronikföretagen som uppger sig ha påverkats av skalvet är Renesas och Toshiba.

Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation skriver i en bolagsuppdatering inga anställda har kommit till skada, men att produktionen vid halvledarfabriken i Oita, södra Japan stoppades till följd av jordskalvet – som rapporteras ha uppnått en styrka på 6,6. Betydande skador på byggnader eller infrastruktur har inte rapporterats. Några produktionslinjer ska däremot ha skadats.

Bolaget har tillsatt en nödgrupp vid sin bas i Kawasaki och kommer att ta ett beslut framgent när produktionen återupptas vid Oita-fabriken.

Renesas påverkades av skalvet, dock i en lindrigare form. Bolaget rapporterar att byggnader och produktionsutrustning vid fabrikerna i Oita, Kawashiri, Nishiki, Saijo och Yamaguchu har klarat sig från skador.

Samtliga fabriker fortsätter i vanlig takt, förutom enstaka utrustning vid fabrikerna i Kawashiro och Saijo, som var tvungna att stanna upp och starta om verksamheterna, skriver Renesas i en bolagsuppdatering.

Renesas utreder i skrivande stund påverkan på bolagets totala försörjningskedja.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-12-07 23:13 V22.1.2-2