Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EDPAC
Elektronikproduktion |

Munters köper tillverkare av datacenterutrustning

Munters vill växa inom datacenter-segmentet och förvärvar EDPAC, en irländsk tillverkare av kylutrustning för datacenter och luftbehandlingssystem.

Förvärvet stärker den egna närvaron i Europa, menar Munters. EDPAC har huvudkontor i irländska Carrigaline med två tillverkningsanläggningar i landet, med cirka 150 heltidsanställda.

Företaget uppges ha en stark kundbas, med försäljning främst i Europa och med en mindre del i Mellanöstern, Sydamerika och Asien. Nettoomsättningen uppgick till 17 miljoner euro och justerad EBITDA till 1,7 miljoner för räkenskapsåret 2021.

Köpeskillingen uppgår enligt bolaget till 29 miljoner euro.

– Den europeiska datacentermarknaden är ett prioriterat segment för Munters och förvärvet är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi, kommenterar. Vår kompetens och erfarenhet från den nordamerikanska marknaden kommer att ge EDPAC möjligheter till fortsatt lönsam tillväxt. Vi förväntar oss synergier genom att expandera vårt datacentererbjudande till Europa och genom att koordinera teknikutveckling och skapa gemensamma processer, säger Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters, i pressmeddelandet.

Försäljningen av Munters produkter står för cirka sju procent av EDPAC:s totala intäkter. Förvärvet tillför kompletterande produkter till Munters befintliga datacentererbjudande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-11-30 20:03 V22.0.11-1
Annons
Annons