Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Thales
Elektronikproduktion |

Weibel Scientific skriver stort försvarskontrakt med Thales

Den danska radartillverkaren Weibel Scientific har tecknat ett kontrakt gällande radar med försvarskoncernen Thales. Ett kontrakt beskrivet av bolaget som det hittills största.

Ordern avser radarn Xenta, avsedd för kortdistansbruk på marknivå, och ska användas till en så kallad GBAD-lösning (ground-based air defence) inom Thales egna radarportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orderns värde framgår inte i presskommunikén. Dock skriver radartillverkaren i en bolagsuppdatering på Linkedin att ”kontraktet är det största i Weibel Scientifics historia”.

Thales och Weibel Scientific passar varandra bra där vår radarteknik är ett bra komplement till Thales portfölj. Kontraktet gör att vi kommer ett steg närmare att bli den ledande radarleverantörern inom Short Range Air Defence och Counter UAS, säger Weibel Scientifics vd, Frode Scott, i pressmeddelandet.

Parterna tecknade ett samarbetsavtal i slutet på september i fjol, specifikt rörande integrering av radarn Xenta i Thales radarportfölj.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons