Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TRONEX
Elektronikproduktion |

Dansk kontraktstillverkare växer med två nya monteringslinor

Danska Tronex, som har sin bas i Fredensborg på norra Själland, meddelar att man utökar kapaciteten med två nya Yamaha YSM20r-linor.

”Effektivitet, flexibilitet och minimalt med fel,” med dessa ledord beslutade sig kontraktstillverkaren att köpa två nya Yamaha-linor – och med med två respektive tre YSM20r-moduler blir monteringen av komponenter både snabbare och mer flexibel, meddelar bolaget via ett pressmeddelande.

De nya maskinerna har redan tagits i bruk och har ett brett utbud av nya funktioner som bland mycket gör att Tronex kan växla matare och vagnar utan att stoppa produktionen. Stig Nielsen, vd för Tronex, säger i pressmeddelandet att de nya linorna har en monteringshastinghet som är 30 procent högre än bolaget gamla linjer. Vilket innebär ett stort lyft i kapacitet.

– Vi har valt maskiner med förmågan att hantera en hög mix av komponenter. Det gäller både stora, små och krångliga som vi nu kan köra samtidigt. Det hjälper oss att ge den flexibilitet till våra kunder som vi vill erbjuda, säger Stig Nielsen.

Med valet av två helt nya identiska linor får Tronex också möjligheten att flytta arbete från den ena linan.

– Möjligheten att röra sig mellan linorna ger oss också möjlighet att hantera brådskande order och prototyper, säger Stig Nielsen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2