Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower Group
Elektronikproduktion |

Micropower lanserar nytt amerikanskt företag

Den svenska tillverkaren av litiumbatterier och laddare etablerar Micropower US och presenterar ny vd för den nystartade verksamheten.

Växjöföretaget Micropower Groups har sedan tidigare haft en amerikansk närvaro i form av dotterbolaget Ecotec Ltd i delstaten Ohio, som marknadsför produkter tillverkade av bolaget i Sverige och Finland. Nu stärker man sin position ytterligare, lyder en bolagsuppdatering.

Enligt uppdateringen har man startat ett nytt företag under namnet Micropower US. Vd för företaget blir Udhav Doctor, som även tar över Ecotec Ltd:s efter att Jim Keyser går i penson. Överlämnandet ägde rum den 1 januari.

Evertiq kontaktade Micropower Group i Sverige rörande det nystartade företagets funktion i landet och hur det kan tänkas komplettera den befintliga verksamheten på gruppnivå och dotterbolaget i USA.

Rebecca Andersson, Marketing Officer på Micropower Group, berättar för Evertiq i ett mejlsvar att Micropower US kommer att fokusera på Li-jon-batterilösningar till större industrikunder.

Vi har redan etablerad lokal verksamhet för leveranser och support av batteriladdare för bly-syra och Litiumjon-batterier. Med Micropower US kan vi ge våra kunder bättre lokal support och snabbare leveranser också för Litiumbatterier, berättar Rebecca Andersson för Evertiq.

På frågan om rekryteringsplanerna Micropower US uppger bolaget att man kontinuerligt kommer att stärka verksamheten med fler medarbetare inom leverans, teknik och support.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1