Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Elektronikproduktion |

Systemair gör italienskt förvärv

Systemair har förvärvat 80 procent av Tecnair LV S.pA, en italiensk leverantör av produkter för precisionskyla. ”Kompletterar Systemairs produktportfölj väl,” säger Systemairs vd och koncernchef, Roland Kasper.

Tecnair är specialiserade på tillverkning av produkter för precisionskyla inom sjukvård som till exempel intensivvårdsavdelningar, operationsrum och laboratorier men även för kylning av datacenter.

Den italienska marknaden utgör cirka 25 procent av Tecnairs omsättning och resterande går på export främst inom Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vi ser att Tecnair inom flera områden passar väldigt väl in hos Systemair. Tecnairs produktprogram och marknadsnärvaro kompletterar Systemairs produktportfölj väl. Vi ser också goda synergier genom att samordna produktion, produktutveckling och försäljning med vår befintliga anläggning i Barlassina. Genom förvärvet får vi en starkare marknadsposition och goda synergier inom området för kylprodukter på den europeiska marknaden, säger Roland Kasper i pressmeddelandet.


Tillverkning och kontor är lokaliserat i Uboldo utanför Milano men kommer inom de närmaste månaderna flyttas till Systemairs befintliga lokaler i Barlassina 15 km från Uboldo. Bolaget har 43 anställda.

Tecnairs försäljning under 2021 uppgick till cirka tolv miljoner euro med ett EBITDA-resultat på 1,2 miljoner euro.

Transaktionen kräver godkännande från italienska myndigheter och tillträde är beräknat till slutet av Mars månad 2022. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till 15 miljoner euro för skuldfritt bolag.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1