Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© KPT
Elektronikproduktion |

Fideltronik lägger storbelopp på fabrik i Polen

Den polska kontraktstillverkaren uppges ha för avsikt att investera 90 miljoner zloty – motsvarande över 200 miljoner kronor – i en modern produktionsenhet i Sucha Beskidzka.

Investeringen uppges skapa 25 nya jobb hos Fideltronik i Sucha Beskidzka, beläget i södra delen av Polen. Det framgår av ett pressmeddelande från Krakow Technology Park.

Upplägget för den nya fabriken går under namnet Fideltronik Smart Factory och fokuserar till stor del på nya teknologier, så som artificiell intelligens.

Investeringen i Sucha Beskidzka är en möjlighet för oss att bygga ett säte för innovativ teknologi, där majoriteten av produktionsprocesserna är automatiserade och robotiserade, primärt de som fortfarande görs manuellt, säger Miłosław Dziula, vice president och financial director på Fideltronik, i pressmeddelandet.

Kontraktstillverkaren beräknar att etableringen är klar till nyårsafton 2024, och med ett tillägg om 5'000 nya kvadratmeter produktionsyta, kommer produktionskomplexet växa till total 12’000 kvadratmeter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons