Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Morrow
Elektronikproduktion |

Morrow bildar samriskbolag för batteriåtervinning

Samriskbolaget – som bildas tillsammans med kanadensiska Li-Cycle och norska Eco Stor – ska resultera i en anläggning för återvinning av batterier och i sin tur göra att man kommer närmare en sluten cirkel i värdekedjan.

Kapaciteten för anläggningen uppges i ett pressmeddelande landa på 10’000 ton litiumbatterier per år och kommer räkna in tillverkningsavfall, kompletta fordonsbatterier och energilagringssystem.

Nyckeln till att sänka våra kostnader för cellproduktionen är att förlägga hela försörjningskedjan för batterier till södra Norge, ”batterikusten”. Samarbetet kommer att mynna ut i ett ekosystem som sluter cirkeln i värdkedjan samtidigt som det stöttar europeiska kunder och säkrar värdet i våra leveranser och långsiktig återvinning, säger Morrow Batteries vd, Terje Andersen, i pressmeddelandet.

Anläggningen beräknas vara i drift tidigt under nästkommande år.

Konkurrenten Northvolt bildade i juni i fjol ett samriskbolag tillsammans med Norsk Hydro för batteriåtervinning, under namnet Hydro Volt. Tillsammans har samarbetet för avsikt att återvinna batterier från den norska marknaden. Utgångspunkten för batterinavet blir Fredrikstad, Norge, varifrån man till en början kommer hantera över 8’000 ton batterier.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-28 17:23 V21.1.4-1
Annons
Annons