Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Syncore Technologies
Embedded |

Etteplan förvärvar teknikföretaget Syncore Technologies

Teknikföretaget Etteplan meddelar att man stärker upp positionerna i Sverige genom förvärvet av Syncore Technologies AB, ett konsultföretag specialiserade på utveckling av avancerade inbyggda system och mjukvara.

Genom förvärvet menar Etteplan att man kommer att stärka sin förmåga att leverera inbyggda lösningar och mjukvara i Sverige – avsevärt – och samtidigt stärka sin projektkompetens inom inbyggda system, det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet beskrivs som en en fortsättning på de satsningar inom digitalisering och inbyggda lösningar samt mjukvaruutveckling som Etteplan har gjort under de senaste åren.

Syncore grundades 2000 och är specialiserade på avancerade inbyggda systemprojekt som design, utveckling av hård- och mjukvara samt produktlivscykeltjänster. Man riktar sig speciellt mot kunder inom området inbyggda säkerhetskritiska system som tillexempel flyg, industri och försvar. Under 2020 omsatte Syncores cirka 52,5 miljoner kronor och företaget har idag 46 experter på inbyggda lösningar baserade i Linköping.

– Syncores mycket starka projektkompetens och långa erfarenhet som leverantör av designtjänster och inbyggda lösningar stärker Etteplans marknadsposition i Sverige och stödjer utvecklingen av Etteplans Managed Services. Förvärvet utökar också vårt tjänsteutbud och öppnar många intressanta tillväxtmöjligheter för både Etteplan och Syncore, säger Juha Näkki, vd och koncernchef för Etteplan i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1