Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mildef
Elektronikproduktion |

Mildef startar dotterbolag i Finland

Elektroniktillverkaren från Helsingborg genomför sin första bolagsetablering i Finland – tidigare överste från finska försvarsmakten axlar ledarskapet.

Mildef uppger att man säljer produkter till över 30 länder och att bolaget i dag har verksamhet och egna bolag i Sverige, Norge, Storbritannien och USA. Nu adderas Finland till kartan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Norden är oerhört viktigt för Mildef och vi har starka positioner i Sverige, Norge och Danmark. Finland prioriteras i vår expansionsplan och etableringen av dotterbolaget signalerar att de nordiska ländernas djupa samarbete har stark industriell förankring hos oss, både inom koncernens verksamheter och med våra samarbetspartners, säger Björn Karlsson, vd för Mildef, i pressmeddelandet.

Dotterbolaget kommer att ledas av Eero Valkola, en överste och tidigare chef för lednings- och sambandssystem inom finska Försvarsmakten, där han var ansvarig för utveckling, utbildning och beredskap av arméns C4-system samt cyberförsvar.

Hans erfarenhet inom system- och ledningsutveckling samt cyberförsvar tillför viktiga komponenter till MilDefs utveckling ur både finskt och internationellt perspektiv. Utöver lokal förmåga att leverera taktisk IT till kunder ser vi också möjligheter till värdeskapande förvärv i landet, fortsätter Björn Karlsson i pressmeddelandet.

Det nya bolaget MilDef Oy startas i februari 2022, då även Eero Valkola tillträder.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons