Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer
Teknik |

Veoneer förbättrar rörelseresultatet

Autotech-företaget Veoneer redovisar en något lägre nettoomsättning för fjärde kvartalet, men förbättrade samtidigt sitt rörelseresultat en aning. Företagets vd, Jan Carlson, ger även en uppdatering om samgåendet med SSW/Qualcomm.

Nettoomsättningen uppgick till 449 miljoner dollar, sex procent lägre än jämförelseperioden i fjol (455). Rörelseresultatet, som vid samma periodslut under förra året uppgick till -77 miljoner dollar, förbättrades några snäpp till -73 miljoner.

Försäljningen inom Aktiv Säkerhet ökade med 18 procent, organisk försäljning ökade 18 procent. Företaget vässade även sitt kassaflöde, från -77 miljoner till åtta miljoner positivt.

Trots komponentbrist relaterad till halvledare fortsatte vår försäljning väsentligt överträffa den globala fordonsproduktionen och vår rörelseförlust justerat för kostnader för samgåendet på ungefär 20 miljoner dollar, förbättrades väsentligt jämfört med samma period ett år tidigare. Vår finansiella kontroll fortsätter generellt vara mycket stark och under det fjärde kvartalet lyckades vi uppnå ett positivt operativt kassaflöde, säger Jan Carlson, vd för Veoneer, i delårsrapporten.

Qualcomm Incorporated och investeringsbolaget SSW Partners ingick i oktober ett slutgiltigt avtal om att förvärva Veoneer för 37,00 dollar per aktie – vilket motsvarar ett totalt värde för Veoneer på 4,5 miljarder dollar. Veoneer sade därmed upp sitt tidigare förvärvsavtal med Magna International.

Samgåendet med SSW/Qualcomm fortskrider i god takt och denna process kommer att göra det möjligt för alla delar av företaget att fokusera ytterligare på sina kärnkompetenser; för Veoneer, som en ledande leverantör av system, sensorer och en integratör av ADAS och säkerhet, samt för Arriver, som en ledande mjukvaruutvecklare, vars lösningar kombineras med Qualcomms världsledande Snapdragon Ride SoC. Vi kommer uppdatera våra aktieägare när förvärvsprocessen fortsätter och vi kommer närmare en stängning med efterföljande utbetalning till våra aktieägare, fortsätter Carlson i rapporten.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons