Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Teknik |

Stark efterfrågan hos ABB – order upp 20 procent

Industrikoncernen lämnar ett starkt fjärde kvartal och fjolår bakom sig. Orderingången för perioderna steg med 18 respektive 20 procent.

Orderingången uppgick till 8,3 miljarder dollar för fjärde kvartalet och 31,9 miljarder för helåret 2021. Intäkterna steg med fem respektive sju procent till 7,6 respektive 28,9 miljarder. Bolaget ökade även sitt rörelseresultat med 39,3 för kvartalet, och 19,8 procent för helåret.

Under fjärde kvartalet ökade efterfrågan avsevärt och orderingången växte med 18 procent jämfört med föregående år (21 procent på jämförbar basis) med underliggande förbättring inom alla affärsområden, regioner och de flesta kundsegmenten. Intäktstillväxten på 5 procent (8 procent på jämförbar basis) var starkare än förväntat, främst till följd av högre projektleveranser mot slutet av perioden och trots störningar i försörjningskedjan i delar av verksamheten, säger ABB-vd:n Björn Rosengren i rapporten.

Bolaget förväntar sig enligt rapporten en ”fortsatt ansträngd försörjningskedja den närmaste tiden”.

Värt att nämna är att vi inte upplevt några ovanliga orderavbokningar, vilket gör att vi känner oss trygga med den höga nivån på orderstocken om 16,6 miljarder dollar, vilket är upp 16 procent jämfört med föregående år (21 procent på jämförbar basis), fortsätter Rosengren i rapporten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons