Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Koenigsegg
Elektronikproduktion |

Koenigsegg expanderar i Ängelholm – behöver anställa 250

Expansionen innebär – utöver lagerlokaler, förmonteringshallar, ett upplevelsecenter och en potentiell ny testbana för utveckling av Koenigseggs bilar – även ett ökat rekryteringsbehov av ingenjörer och produktionsanställda.

Den nya fabriken kommer att anslutas till Koenigseggs befintliga kontorsbyggnad, samt dess fyra stridsplanhangarer som i dag är hemmet till bolagets högteknologiska utvecklingscenter, produktion och förmonteringsytor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med utbyggnaden av lokalerna följer också ett ökat behov för rekryteringsinitiativ, skriver bolaget. Koenigsegg uppger att man är under processen att anställa ytterligare 100 ingenjörer och 150 produktionsanställda till våren 2023. Detta uppges ge Koenigsegg en totalt anställningsstyrka på nästan 800.

När jag ser tillbaka på där vi började för 27 år sedan, är det otroligt att tänka på resan vi har haft. Vår expansion betonar vår relevans för då, nu och framtiden, där vi är inriktade på att leverera banbrytande mobilitetsteknologi och vår handgjorda ultimata fordon, säger Christian von Koenigsegg, vd och grundare av bolaget, i pressmeddelandet.

Resultatet av expansionerna innebär att Koenigseggs totala lokaler uppnår över 30’000 kvadratmeter, inkluderat bolagets andra anläggning i Ängelholm på 11’000 kvadratmeter, som etablerades förra året.

Koenigsegg presenterade under förra veckan en egenutvecklad elmotor under namnet Quark. Motorn ska sitta i framtida bilreleaser. Motorn uppges väga 30 kilogram och uppges ge 340 hästkrafter och 600 Nm. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1