Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norbit
Elektronikproduktion |

Ordrarna rasar in hos Norbit – offentliggör två nya till ITS

Den norska industrikoncernen Norbit har mottagit flertalet ordrar redan under januari månad. Så sent som i fredags offentliggjorde bolaget två nya, större beställningar till affärssegmentet ITS (Intelligent Traffic Systems).

Ordrarnas värde uppgår till 30 respektive 25 miljoner norska kronor och kommer från befintliga kunder, tyska Toll Collect respektive en europeisk, hemlig kund. Det framgår av ett pressmeddelande.

Toll Collect uppges ha lagt en order på enheter för så kallad ”satellite-based toll collection” och är en del av ett tidigare upprättat ramavtal. Rörande bolagets hemliga kund handlar det om en förlängning av en tidigare order på ombordenheter för ”electronic toll collection” från i april i fjol,

Norbit avrundade fjolåret med en en order på 35 miljoner norska kronor rörande så kallade enforcement-moduler för tolling-system till satelliter från en europeisk kund. Sedan årsskiftet har beställningarna rasat in till det Trondheim-baserade bolaget.

Flyt, inriktade på elektroniska betalningssystem, lade i mitten på januari ordrar på ombordenheter av typen AutoPass, dock till ett okänt värde. Veckan därpå landade Norbit Subsea en order från en hemlig kund värd cirka 20 miljoner, avseende flera sonar-system av typen Guardpoint. Och nu, så sent som i fredags, kom två större beställningar till ITS, värderade till 25 respektive 30 miljoner.

Bolaget har som mål att nå en organisk omsättning över 1,5 miljarder och en rörelsemarginal på över 25 procent 2024. Det framgick i verksamhetens delårsrapport för tredje kvartalet, där man redovisade en omsättningsökning på 34 procent till 200,3 miljoner.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons