Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer tecknar italienskt storavtal – ”fått en flygande start”

Solenergiföretaget Midsummer meddelar att man har undertecknat ett stort avtal med den italienska taktillverkaren Unimetal, som man uppger komma köpa solpaneler för drygt 90 miljoner kronor per år i fem år.

Enligt avtalet kommer Unimetal att köpa upp till fem MW av Midsummers Italias tillverkade solpaneler till priset 90 miljoner kronor per år i fem år, vilket ger ett sammantaget kontraktsvärde på drygt 450 miljoner kronor för leveranser av totalt 25 MW paneler över fem år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Solpanelerna kommer att tillverkas vid Midsummers fabrik i Bari.

Vår megafabrik i Italien för tillverkning av lätta, flexibla och diskreta solcellstak har fått en flygande start och den har inte ens börjat producera ännu. De två nyligen tecknade avtalen intecknar en stor del av fabrikens årsproduktion vilket ger oss intäkter redan från start, stabilitet och förutsägbarhet, säger Sven Lindström, vd för Midsummer, i pressmeddelandet.

Som en del av samma avtal kommer Midsummer Italia att köpa upp till 50’000 kvm metallpaneler från Unimetal för ett pris av 1,5 miljoner euro per år under en period av fem år. Metallpanelerna kommer att säljas tillsammans med Midsummers solpaneler till den sydeuropeiska marknaden.

De båda företagen kommer att tillsammans utveckla och lansera en ny produkt med namnet Solar Metal som består av Unimetals metallpaneler och Midsummers solpaneler.

I december förra året slöts ett liknande avtal med den italienska tillverkaren av böjda tak Medacciai, för leveranser av 3,5 MW solpaneler värda 6,3 miljoner euro per år i fem år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-14 18:08 V21.0.48-2
Annons
Annons