Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nvidia
Elektronikproduktion |

Avblåst: Nvidias förvärv av Arm gick i stöpet

Ett av fjolårets omtalade affärshändelser i elektronikindustrin blir inte av. Nvidia och Softbank meddelar i dag att grafikjätten Nvidias förvärv av brittiska Arm har avbrutits.

Parterna har enligt ett pressmeddelande kommit överens om att avbryta avtalet på grund av, vad företagen beskriver som, "betydande regulatoriska utmaningar som förhindrar fullbordandet av transaktionen, trots goda ansträngningar från parterna". 

Trots detta kommer vi att ha ett nära samarbete med Arm. Investeringarna som Masa [Masayoshi Son, vd för Softbank, red. anm.] har genomfört har gjort att räckvidden för bolagets processorarkitektur blir längre, från client computing till supercomputing, cloud, AI och robotics. Min förväntan är att Arm blir den viktigaste arkitekturen de kommande årtiondet, säger Nvidias vd, Jensen Huang, i pressmeddelandet.

Softbank uppges förbereda sig för en börsnotering av Arm, med målet att slutföras innan den 31 mars 2023.

Arm har äntrat en andra tillväxtfas och går mot att bli ett nav för innovation, inte enbart inom mobiltelefoni, utan även inom cloud computing, automotive, ioT och metaverse, säger Masayoshi Son i pressreleasen.


Affären möttes av hård kritik efter offentliggörandet av planerna under höstan 2020. En av de som tog högst ton var ingen mindre än Arms medgrundare, Hermann Hauser, som klassade affären som en katastrof och ansåg att den borde stoppas.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons