Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Group
Elektronikproduktion |

Volvo Cars investerar i Torslanda – ”spelar avgörande roll”

Fordonstillverkaren lägger tio miljarder kronor i sin fabrik i Torslanda de närmaste åren. Detta som en förberedelse inför tillverkningen av nästa generations elbilar.

Investeringarna inkluderar införandet av megagjutning av karossdelar i aluminium, en ny batterimonteringsanläggning och en helrenoverad målnings- och slutmonteringsverkstad. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Batterimonteringsanläggningen kommer att integrera battericeller och -moduler i bilens golvkonstruktion, medan monteringsverkstaden renoveras för nästa generations elbilar.

Satsningen i Torslanda kommer efter att Volvo Cars och Northvolt meddelat om att man ska investera 30 miljarder kronor i utveckling och tillverkning av batterier.

Med de här investeringarna tar vi ett viktigt steg mot vår helt elektriska framtid och förbereder oss för ännu mer avancerade och bättre elektriska Volvobilar. Torslanda är vår största fabrik och kommer att spela en avgörande roll i vår pågående omvandling när vi går mot att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030, säger Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2