Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Elektronikproduktion |

Latour förvärvar Consens GmbH

Investment AB Latour har genom sitt helägda dotterbolag S+S Regeltechnik GmbH signerat ett avtal om att förvärva Consens GmbH, en tillverkare av växlare, sensorer, komponenter och testteknologi för luftfuktighet, temperatur och luftkvalité.

Consens grundades 1998 och har 13 anställda med huvudkontor och tillverkning i Thüringen, Tyskland. Försäljningen förväntas uppgå till 2,9 miljoner under 2021 med en lönsamhetsnivå väl över Latours finansiella mål, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vi har känt detta högkvalitativa bolag i många år, och de erbjuder ett bra komplement till vårt nuvarande produkterbjudande. Vi är imponerade av vad de åstadkommit och ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans, säger Tino Schulze, vd på S+S Regeltechnik GmbH, i pressmeddelandet.

Vi är exalterade över att gå samman med S+S Regeltechnik. Det nya ägarskapet ger oss möjligheten att utveckla vår produktportfölj och utöka vårt industrinätverk, säger Steffen Welsch, grundare och vd på Consens GmbH, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons