Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Norautrons produktionsvolymer för laddare ökar kraftigt

Sysselsättningen är hög vid kontraktstillverkaren Norautrons fabrik i Horten. Produktionsvolymerna av Easees laddningsstationer för elbilar förväntas fördubblas i år jämfört med fjolåret. För att möta ökningen har bolaget gjort ett antal investeringar.

Det har gått fem år sedan Norautron kritade på ett tillverkningskontrakt med norska Easee, ett företag som har utvecklat en så kallad ”smartladdare” för elbilar. Parterna skrev så sent som i april 2021 ett nytt produktionsavtal, som hamnade i miljardklassen, och som säkerställde produktionen hos kontraktstillverkaren i ytterligare fem år.

I en bolagsuppdatering skriver Norautron att årets volymer kommer skjuta i höjden. Ganska ordentligt, faktiskt. Förväntningen är, enligt bolaget, att produktionen kommer ligga på cirka 600’000 stationer. En fördubbling av fjolårets volym, skriver man.

För att möta ökningen har bolaget, citat, ”haft ett starkt fokus på automation och robotisering av produktionsprocessen”. Norautron har därför gjort ett antal investeringar i form av så kallade induktionsvärmare från norska EFD Induction. Modellen går under namnet Sinac Twin och har landat hos kontraktstillverkaren i två exemplar, en installerad i mars i fjol och en till i augusti.

En del av produktionen går ut på att löda sockelkontakterna till kontaktstiften – vilket är ett passande jobb för induktionsvärmning, skriver Norautron i uppdateringen.

Relationen mellan bolagen uppges sträcka sig flera år tillbaka. Innan investeringarna i induktionsvärmarna har EFD Induction köpt kort från Norautron till sina egna frekvenskonverterare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons