Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Latour köper italiensk tillverkare av hisselektronik

Bildar tillsammans med det tidigare Latour-förvärvet VEGA SRL en ”helhetsleverantör inom elektronik och system för hissar”.

Investment AB Latour har genom sitt helägda affärsområde Latour Industries förvärvat 100 procent av aktierna i Esse-Ti S.r.l., baserat i regionen Marche i Italien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 1983 och utvecklar, tillverkar och säljer trådbundna och trådlösa hisstelefoner, gateways, och brandkommunikationssystem till hissoperatörer, specialiserade distributörer och hisstillverkare.

Jag är mycket glad att få välkomna Esse-Ti till Latour Industries. Bolaget har ett starkt erbjudande, teknologisk höjd, sund bolagskultur och kompletterar VEGA:s portfölj väl. Tillsammans blir bolagen en helhetsleverantör inom hisselektronik och -system. Vi ser fram emot gott samarbete med alla anställda och att växa och utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Lenander, vd på Latour Industries, i pressmeddelandet.

Omsättningen uppgår till cirka tio miljoner euro, varav 40 procent går på export. Bolaget har 33 anställda totalt och 15 inom produktutveckling.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-28 17:23 V21.1.4-1
Annons
Annons