Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Candela
Embedded |

Svenskt dotterbolag till Data Respons löser Candelas kablage

Det norska embedded-huset Data Respons dotterbolag InContext har assisterat svenska Candela under fjolåret med utveckling, prototyper och sourcing för kablage för elbåtstillverkarens modell C-8.

Stockholmsföretaget InContext köptes upp av Data Respons ASA under sommaren 2019 och har, enligt en bolagsuppdatering från det norska embedded-huset, haft elbåtstillverkaren Candela som kund under fjolåret, med fokus på kablage till båtmodellen C-8.

Svenskarna har arbetat med kablage tidigare, men i uppdateringen framgår det att båtsammanhanget var något nytt – och att företaget nu även bygger prototyper.

Vi började bygga prototyper för ungefär ett och ett halvt år sedan började. Innan dess fokuserade vi enbart på att arbeta som FoU-konsulter. Och det är ju det vi brukar göra, det vill säga att designa och utveckla kablage och överlåta byggandet till någon annan. Men nu kan vi även bygga prototyper, och vi kan göra flera iterationer och optimera längs vägen. Det betyder att vi kan leverera en slutlig design som är noggrant testad och på kortare tid, berättar Per Fernlund, COO på InContext, i uppdateringen.

Candela tog i december in 24 miljoner euro från EQT Ventures och planerar att bygga en robotfabrik och ett utvecklingscenter i Stockholm. Per Fernlund berättar att man har assisterat elbåtsbolaget att göra sig redo för volymproduktion.

Tidigare, när båtarna byggdes mestadels för hand, tog det veckor att installera kablage. Vi har jobbat på att få ner installationstiden till några timmar, för det är vad som behövs när man ökar produktionsvolymen, säger Per i uppdateringen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1