Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JLT Mobile Computers
Elektronikproduktion |

JLT redovisar lyft i orderingång och resultat

Tillverkaren av stryktåliga datorer redovisar ett positivt bokslut för fjolåret där man har ”begränsat komponentbristens påverkan på kundleveranser och upprätthållit en god fakturering”.

Växjöföretagets vd, Per Holmberg, berättar i helårsrapporten att ”en av årets stora utmaningar har varit att hantera den globala komponentbristen som resulterat i högre inköpskostnader vilket har påverkat bruttomarginalen negativt.”

Bruttomarginalen för helåret landade på 42,1 procent, jämfört med 42,7 procent 2020. I övrigt präglas rapporten av svarta siffror. 

Orderingången steg till 173,5 miljoner kronor (115,7). Nettoomsättningen klättrade från 110,3 till 136,2 miljoner. Rörelseresultatet uppgick till 9,5 miljoner (2,1), och nettoresultatet till 7,3 miljoner (1,5).

Genom proaktiva åtgärder som utökat komponentlager och vissa konstruktionsförändringar på våra produkter har vi begränsat komponentbristens påverkan på kundleveranser och upprätthållit en god fakturering. Under året fakturerades 136 miljoner kronor, en ökning med drygt 20 procentjämfört med föregående år (110), berättar Per Holmberg i rapporten, och fortsätter:

Utmaningarna med komponentbristen kvarstår, men med en stark orderstock och betydande finansiella resurser kan vi fortsätta att vara offensiva i våra komponentinköp och tillåta ökade lagervärden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1