Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© John Stangdell
Elektronikproduktion |

Inmotion växer i Tyresö – skapar jättefabrik för invertrar

Inmotion Technologies i Tyresö expanderar och utökar med en produktionsanläggning. Bakom expansionen uppges finnas en kraftig efterfrågan på bolagets produkter inom eldrift av kommersiella elfordon.

Inmotion Technologies hyr sedan 2005 en cirka 6’500 kvm stor anläggning i Tyresö av fastighetsbolaget Balder. Nu expanderar bolaget med en produktionsanläggning på 6’000 kvadratmeter i nära anslutning till den befintliga byggnaden.

Efterfrågan är väldigt starkt och vi är inne i en otroligt expansiv fas där vi skapar Sveriges största fabrik för fordonsmonterade invertrar och kraftelektronik, säger Martin Wennerblom, marknadschef på Inmotion Technologies, i ett pressmeddelande.

Den nya produktionsanläggningen och Inmotions övriga investeringar beräknas sysselsätta upp till 100 nya medarbetare på fem års sikt och ha kapacitet att leverera utrustning till minst 200'000 fordon per år.

– Den totala investeringen som nu görs ligger i storleksordning 250 miljoner kronor. Expansionen i Stockholm beräknas generera en årlig omsättning på närmare en miljard inom de närmsta fem åren, säger Martin Wennerblom. 

Byggnationen startar i februari och invigning planeras till sommaren 2023.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-14 18:08 V21.0.48-1
Annons
Annons