Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IHAAB Darekon
Elektronikproduktion |

Ny vd till Kelab och SMD Production

Efter 19 år lämnar Peter Strömgren över rodret till Sven Blomberg, som nu står som vd för SMD Production och Kelab och Managing Director Sweden för Darekon.

Det var i början på september i fjol som Darekon offentliggjorde att bolaget köper svenska IHAAB Component Systems AB, tillsammans med dotterbolagen SMD Production och Kelab Systems. Sedan dess har den finska kontraktstillverkaren bland annat presenterat ytterligare ett förvärv i form av den finska plåttillverkaren, Premec Oy.

Nu är det dags att presentera vem som ska leda Darekons svenska gren. Enligt en bolagsuppdatering lämnar Peter Strömgren över rodret efter 19 år till Sven Blomgren, och berättar att det ”känns naturligt att genomföra ett ledarskifte i samband med att Darekon nu köpt bolaget”.

Vi har under åren hunnit med en hel del, och jag känner mig väldigt nöjd med att vi kunnat bygga upp bolaget till allt det står för idag och lämna över till en synnerligen kompetent ägare som vill vidareutveckla bolagen. Jag vill verkligen önska Sven och Darekon stort lycka till i framtiden. Förhoppningsvis kommer jag nu också få möjlighet att ägna mer tid åt mina hobbys, säger Peter Strömgren i pressmeddelandet.

Sven Blomberg har de senaste fem åren bland annat varit COO för Abilia och har produktionsbakgrund inom Electroluxkoncernen.

Jag är väldig glad över att få ta över ledningen för ett så kompetent team i den här spännande förändringsfasen. Vi ska bygga vidare på våra styrkor; kundfokus, flexibilitet och kvalitet, samtidigt som vi nu har möjlighet att dra nytta av den styrka som det innebär att ha blivit en del av Darekon-familjen. Det ger oss helt nya möjligheter att utveckla vårt erbjudande, en stark finansiell ställning och en tydlig ambition att växa, säger Sven i uppdateringen.

SMD och Kelab är, liksom Darekon, specialiserade på kontraktstillverkning av kvalificerad medicinsk utrustning och Industriell elektronik. Personalstyrkan på över 20 anställda har 1’000 kvadratmeter till förfogande i Stockholm. Omsättningen uppges ligga på omkring 40 miljoner kronor.

Darekon har tidigare uppgett att man har som ambition att växa och stärka sin position på den svenska marknaden inom kontraktstillverkning för elektronik.

Den svenska marknaden är intressant för oss. Genom förvärvet kommer våra kunskaper om den svenska marknaden att förbättras och vi kommer att lära oss mer om det lokala leverantörsområdet, till exempel. Vi tror på branschen och vill gå vidare. Detta förvärv ger utmärkt stöd för vår långsiktiga tillväxtstrategi, sade Darekons vd, Kai Orpo, i ett tidigare pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1