Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 april 2003

Senea gör nyemission

Styrelsen i Senea kommer att kalla till en extra bolagsstÀmma den 5 maj 2003, för att föreslÄ ett beslut om en nyemission.
EfterfrÄgan pÄ fjÀrravlÀsta elmÀtare förvÀntas öka kraftigt till följd av den nya energipolitiska överenskommelsen. Ett kapitaltillskott om totalt 24,5 Mkr i tvÄ steg ska stÀrka Seneas marknadsposition.

En nyligen presenterad överenskommelse mellan regeringen, centerpartiet och vÀnsterpartiet innebÀr att Sveriges samtliga drygt fem miljoner elabonnemang ska avlÀsas mÄnatligen senast den 1 juli 2009, vilket i princip förutsÀtter fjÀrravlÀsta elmÀtare.
Seneas styrelse bedömer att det Àr nödvÀndigt att tillföra bolaget ytterligare resurser för att sÀkerstÀlla en tillrÀckligt snabb utvecklingstakt för företagets nya elnÀtskommunicerande system. Av de sju nÀtbolag som hittills beslutat om en fullskalig utbyggnad av fjÀrravlÀsta elmÀtare har fem valt Senea. Den föreslagna nyemissionen ger Senea finansiella resurser att nyttja tiden vÀl, medan Sveriges ytterligare knappt 200 elnÀtbolag förbereder sina upphandlingar av nya elmÀtare. Ett lÄngtgÄende samarbetsavtal med Actaris, en av vÀrldens ledande mÀtartillverkare, garanterar leveranskapaciteten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1