Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com
Teknik |

70 miljoner till halländsk batteriåtervinning

Energimyndigheten ger Stena Recycling 70,7 miljoner kronor i stöd till investeringen i den nya batteriåtervinningsanläggningen i Halmstad.

Anläggningen beräknas initialt hantera cirka 10’000 ton batterier per år, vilket kommer omfatta litiumjonbatterier från både eldrivna bilar och industriella produkter och konsumentprodukter. Det står i ett pressmeddelande.

Vi är väldigt glada över att Energimyndigheten har beviljat vår ansökan och ser det som viktigt och naturligt att vara med och bidra till att sluta kretsloppet för värdefulla material som finns i batterierna. Vi introducerar en avancerad teknik och det är spännande att vi nu bryter ny mark och sätter standarden inom batteriåtervinning. Målet är att vi ska ha anläggningen i drift under första kvartalet 2023, säger Fredrik Pettersson, vd för Stena Recycling Sverige, i pressmeddelandet.

Elektrifieringen är en avgörande pusselbit i arbetet för ett fossilfritt samhälle där batterier kommer att vara en central del i det framtida energisystemet. Detta viktiga projekt innebär att vi kan skapa en batterivärdekedja som är hållbar och cirkulär från miljö- och klimatsmart produktion till återvinning så vi inte bara flyttar utsläppen från en verksamhet till en annan, säger Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2