Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt_Northvolt Ett
Elektronikproduktion |

Högt anställningstryck hos Northvolt – hundratals per månad

Northvolt är på jakt efter tusentals medarbetare – både i Skellefteå, i Västerås och för den kommande batterifabriken i Göteborg. I en intervju för Dagens Industri berättar batteritillverkarens Director Talent Strategy, Katarina Borstedt om de höga rekryteringsmålen.

Northvolt blir med sin fabrik i Skellefteå, Northvolt Ett, en av landets stora arbetsgivare. Tillsammans med den planerade batterifabriken i Göteborg, som lanseras tillsammans med Volvo Cars via ett samriskbolag, har behovet av arbetskraft knappast blivit mindre.

Northvolts Katarina Borstedt berättar för Dagens Industri att bolaget anställer mellan 100 och 200 personer per månad. Men har vuxit – och växer – så det knakar på hemmaplan i Skellefteå, Västerås och Stockholm, men även utomlands i Gdansk och Fredrikstad.

Kompetensmässigt söker bolaget arbetskraft till ett otal olika tjänster, berättar Katarina för tidningen.  Det rör sig om bland annat operatörer, projektledare och ett brett spann ingenjörsexpertis.

Skellefteåfabriken har gått från 500 till 3’000 anställda på några få or, medan Northvolt Labs i Västerås uppges expandera från 400 till 1’000 anställda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-12-07 23:13 V22.1.2-2