Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Combitech
Teknik |

Combitech: ”Ökad försäljning och god utveckling i flera marknadssegment”

Bortsett från ett lägre kassaflöde jämfört med fjolåret ökade bolaget sin orderingång, försäljning, resultat och marginal.

Vi har haft ett bra år på väldigt många sätt. Flera av våra affärer inom exempelvis försvar, telekom och stora delar av den offentliga sidan har utvecklats och haft en begränsad påverkan av Covid-19. Området totalförsvar, som omfattar såväl det civila som det militära försvaret, var och är fortsatt aktuell. Likaså efterfrågan på tjänster inom cybersäkerhet och digital transformation, säger Jessica Öberg, vd på Combitech, i helårsrapporten.

Orderingången nådde 3’472 miljoner kronor, en ökning med 1,5 procent (3’419). Orderingången är en kombination av små och medelstora uppdrag, ofta kopplade till ramavtal och större beställningar som löper över flera år, förklarar bolaget.

Försäljningsintäkterna uppgick till drygt 3,3 miljarder, en ökning med 8,4 procent jämfört med 2020.

Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 7,7 procent och uppgick till 294 miljoner (273). Rörelsemarginalen var 8,9 procent (9,0 procent).

Det operativa kassaflödet uppgick till 465 miljoner (567).

Combitech tecknade ett samarbetsavtal med BAE Systems Hägglunds. Avtalet, som är på tio år, innebär att företaget blir exklusiv partner inom bland annat digital transformation, modellbaserad utveckling och autonomi.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1