Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Loft Orbital
Elektronikproduktion |

ABB tecknar stor rymdorder

Industrikoncernen ska leverera system för multispektrala bilder som ska visa naturliga förändringar och förändringar som orsakats av människan runt om på planeten.

ABB har tagit hem ett avtal värt cirka 30 miljoner dollar, motsarande nära 280 miljoner kronor, från det kanadensiska data- och analysföretaget EarthDaily Analytics. Det framgår av ett pressmeddelande.

Industrikoncernen ska utveckla och tillverka nästa generations system för multispektrala bilder som ska placeras ut på tio satelliter (inklusive en reservsatellit i omloppsbanan) som ska cirkulera runt jorden.

Multispektrala bildsystem fångar upp data vid specifika ljusfrekvenser i ett brett spektrum och EarthDaily Constellation-systemets nätverk med satelliter kommer att kunna ge bilder i 22 spektralband med en upplösning ned till fem meter.

Nuvarande satellitsystem för observationer av jorden ger antingen hög bildkvalitet med låg täckning eller låg bildkvalitet med hög täckning. EarthDaily Constellation-systemet ger hög bildkvalitet och stor mångfald av spektralband tillsammans med daglig global täckning – något som aldrig tidigare varit möjligt, säger Don Osborne, vd på EarthDaily Analytics, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1