Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission-topp går all-in på leveranskedjan

Inissions vice vd, Håkan Rååd, tar över ansvaret för gruppens supply chain management, just nu med stort fokus på strategiska inköpsfrågor. ”Finns enorm potential att påverka intäkter, kostnader och kapital positivt”.

Uppdaterad; 2022-02-18 11:35

Håkan Rååd har varit vd hos kontraktstillverkaren i åtta år och ansvarat för fabrikerna i Munkfors, Pajala och Borås, men besitter enligt ett pressmeddelande även ”lång erfarenhet av att arbeta med ledning och strategisk utveckling inom supply chain”. 

Nu påbörjar han ett ”långsiktigt förändringsarbete inom supply chain för att säkerställa Inissions konkurrenskraft och fortsatta expansion”. 

Vi vet alla vilken enorm potential det finns att påverka både intäkter, kostnader och kapital positivt genom att effektivisera leveranskedjorna. På Inissions tillväxtresa får dessa frågor av uppenbara skäl allt större betydelse för bolagets fortsatta framgång. Det kommer att bli en spännande och utmanande resa att göra tillsammans med mina kollegor i gruppen, säger Håkan Rååd, i pressmeddelandet. 

Vad är din bedömning av det rådande läget för just Inissions leveranskedjor?

Vi bedömer att situationen på komponentmarknaden kommer att skapa stora störningar i materialförsörjningen även under 2022. Ledtiderna tror vi kommer att vara fortsatt långa och osäkra. Därför gäller det att kortsiktigt jobba mycket aktivt mot leverantörsmarknaden och samtidigt planera för olika scenarion på längre sikt, dvs när nya snabba förändringar sker. Vilket vi nog får vänja oss vid, skriver Håkan Rååd i ett svar per mejl till Evertiq. 

På kort sikt, vad ser du som den viktigaste variabeln i ditt uppdrag?

Precis som vi skriver i pressreleasen så kommer vi att ha stort fokus på att vidareutveckla vårt strategiska inköp. Inission växer och har ambitioner att växa vidare. Detta gör våra leveranskedjor får allt större betydelse. Samtidigt som senaste årens turbulens på marknaden har visat hur viktigt det är att ha en robust materialförsörjningsstrategi samtidigt som man har förmågan ställa om. Där har vi och branschen en stor utmaning, berättar Håkan Rååd i mejlsvaret. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons