Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Habia Cable
Elektronikproduktion |

Beijer Alma överväger Habia Cables framtid

I veckan kom beskedet att en strategisk översyn har inletts rörande kabeltillverkaren Habia Cables framtid inom industrigruppen Beijer Alma. ”Det är ingen ovanlighet att man ser över verksamheten på detta sätt,” säger Beijer Almas vd, Henrik Perbeck till Evertiq.

Habia Cable redovisar positiva siffror och skapar enligt Beijer Alma:s presskommuniké unika och konkurrenskraftiga produkter. Nu inleds en process där framtiden ska utvisas.

När Evertiq når industrikoncernens vd, Henrik Perbeck, efter bolagets telefonkonferens för rapporten gällande fjärde kvartalet, är han tydlig med att man inte ska gå några eventuella händelser i förväg. Översynen har precis kommunicerats, det är drygt ett halvår kvar innan deadline – det är egentligen för tidigt att säga varken bu eller bä.

Henrik förklarar dock att det här är en företeelse som inte är särskilt konstig. Det är snarare en god rutin att ”se över verksamheten” och att hålla blicken på vägen för att ta beslut som gynnar båda parters utveckling. Och nu har man helt enkelt kommit fram till en punkt där man ska se över Habia Cables framtid.

Ur ett finansiellt perspektiv är Habia ett intressant bolag för sin högkvalitativa teknik samt dess organiska utveckling och affärsutveckling. Det har lett till stora kundgrupper inom till exempel telekom, övrig industri och försvar, vilket har betytt mycket genom årens lopp. Det vi vill göra nu är att se vad som kan gynna bolagets utveckling ytterligare, berättar Henrik.

Han berättar att kabeltillverkaren klarat sig relativt bra de gångna två åren, trots viss påverkan av pandemins effekter under 2020.

Utvecklingen har varit stark, med en fin efterfrågan och hög aktivitet i spännande projekt, bland annat inom försvar.

Henrik säger att man har ett nära arbete med Habias ledning och att översynen ”inte kommer påverka bolagets leverans eller kapabilitet”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons