Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eurocell
Elektronikproduktion |

Eurocell utökar batterifloran – gigafabrik klar om ett år

Det blir ytterligare en batterifabrik nere på den europeiska kontinenten. Engelsk-koreanska Eurocell lägger inledningsvis 600 miljoner pund – motsvarande över sju miljarder kronor – på en gigafabrik i västra Europa. Redan om ett år ska den vara produktionsklar och försörja bland annat fordonsindustrin med litiumbatterier.

Europas totala batterikapacitet växer och visar inga tecken på att sänka takten. Flertalet bolag har under de gångna tolv månaderna gått ut med nya fabriksplaner i regionen. Valmet Automotive (Tyskland), SK Innovation (Ungern), BorgWarner (Portugal) och Northvolt (Polen), för att nämna några.

Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att Eurocell gör bolagen sällskap nere på kontinenten. Exakt var är inte spikat, men batteritillverkaren har ändå avgränsat sitt scope till att lägga fabriken i antingen Storbritannien, Nederländerna eller Spanien.

Var fabriken än hamnar lovar Eurocell ”hundratals direkta och indirekta jobb” och uppger att produktionen är planerad till början på 2023, för att nå full kapacitet om 40 miljoner battericeller per år vid 2025. Dessa levereras sedan till kunder inom segmenten energilagring, automotive och e-mobilitet.

Man skriver att bolaget ”tittar aktivt på olika platser” och att ”det slutgiltiga valet kommer att avgöras baserat på tillgängligt stöd och investeringar från statligt håll”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-14 18:08 V21.0.48-1
Annons
Annons