Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Komponenter |

Orbit One: ”Åter svårt att bedöma komponentmarknaden”

Kontraktstillverkaren Orbit One är tillbaka med en bedömning av läget på komponentmarknaden. ”Det som började se stabilt ut i slutet av året har nu tagit en helt annan väg och komponentmarknaden fortsätter att vara mycket svårbedömd,” berättar Marcus Gunnebrant, Chief Supply Chain Officer, i en bolagsuppdatering.

Jag kan inte säga att vi ser någon direkt ljusning och det kommer att bli en fortsatt tuff situation i alla fall under första halvan av 2022. Kanske kan vi vid halvårsskiftet se positiva effekter av att producenterna har försökt höja sin kapacitet, men det är högst osäkert och vi ser en fortsatt prisökning under de två första kvartalen, säger Marcus Gunnebrant i uppdateringen, och fortsätter.

Pandemin fortsätter dessutom att påverka marknaden och vissa producenter har stundtals åter tvingats stänga ner eller gått på nedsatt kapacitet.

Bolaget lyfter fram TSMC:s prishöjningar, långa ledtider och leveransproblem hos Texas Instruments, långa leveranser på transportmarknaden och längre ledtider för kontroll av komponenter hos testhusen.

Orbit One rådgör att ”noga se över behoven och varken under- eller överestimera komponentbehoven”.

Vi ser helst estimat av komponentbehovet på cirka 1,5 till två år framåt i tiden, avslutar Marcus Gunnebrant.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1