Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch
Komponenter |

Bosch lägger miljardbelopp på utökad halvledarproduktion

Bosch utökar halvledarproduktion i Reutlingen – investerar 250 miljoner euro i nya anläggningar.

Växande efterfrågan på chip i mobilitets- och IoT-applikationer för att Bosch utökar kapaciteten i tyska Reutlingen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Expansionen i Reutlingen skapar ytterligare 3’600 kvadratmeter renrumsutrymmen. Bosch bygger samtidigt ut en kraftförsörjningsanläggning och en byggnad för de försörjningssystem som stödjer nya och befintliga produktionsområden.

Investeringen stärker inte bara vår konkurrenskraft, utan kommer även att gynna våra kunder och hjälpa till att bekämpa krisen i halvledarförsörjningskedjan, säger Stefan Hartung koncernchef Robert Bosch GmbH, i pressmeddelandet.

AI-metoder i kombination med uppkoppling har hjälpt oss att uppnå kontinuerliga, datadrivna förbättringar i tillverkningen och därigenom producera bättre och bättre chip, säger Markus Heyn, ansvarig för affärsområdet Mobility Solutions, Robert Bosch GmbH, i pressmeddelandet.

Expansionen av anläggningen ska i första hand tjäna den växande efterfrågan på MEMS inom fordons- och konsumentsektorer och för krafthalvledare av kiselkarbid.

Allt planerat att tas i drift 2025.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons