Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Elektronikproduktion |

Klart: Sivers Semiconductors förvärv av MixComm slutfört

Sivers Semiconductors AB har slutfört förvärvet av MixComm i syfte att stärka sin position inom 5G, SATCOM och radarmarknader för befintliga och framtida millimetervågsprodukter.

Det är mycket glädjande att vi nu har fått regulatoriskt godkännande från The Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) för att slutföra transaktionen. Vi har sett mycket god utveckling inom MixComm sedan vi kom överens om affären i oktober förra året och ser nu fram emot att börja leverera de mycket betydande synergifördelarna som vi ser komma ur kombinationen" säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors, i ett pressmeddelande.

Genom sammanslagningen kommer Sivers att öka det totala antal design-wins med cirka 70 procent till 44 vinster samt dubbla antalet design-wins som förväntas komma in i volymproduktion inom de närmaste 12 månaderna, från åtta till 16.

Köpeskillingen för förvärvet har betalats dels genom en kontant betalning om cirka 212 miljoner kronor, dels genom emission av 39’187’320 nya stamaktier i bolaget, motsvarande en utspädning om cirka 18,3 procent.

MixComm kommer att ingå i affärsområdet Sivers Wireless inom Sivers Semiconductors.


Annons
Visa fler nyheter
2023-09-14 18:08 V21.0.48-2
Annons
Annons