Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Techsam
Elektronikproduktion |

Nytt rekordår för Techsam – omsättningen upp 30 procent

Formkurvan fortsätter peka uppåt för Techsam i Robertsfors. Efter fjolårets rekordhöjning har kontraktstillverkaren nått en ny omsättningstopp. ”Prognosarbetet har varit starkt bidragande till ökningen”, säger företagets vd, Antony Wiklund till Evertiq.

Nu är 200-miljonersgränsen passerad för Techsam Electronics. Med råge, dessutom. Fjolårets räkenskapsår landar på strax över 220 miljoner kronor, en ökning med 30 procent jämfört med 2020 (170).

Enligt Antony Wiklund, vd för verksamheten sedan början på 2021, är en av nycklarna till formkurvan arbetet tillsammans med kunderna.

Anledningen till att vi har ökat så här mycket är det prognosarbete vi har lagt ned tillsammans med både kunder och leverantörer. Allt i från framförhållning i orderläggning, till omkonstruktion av hårdvara och användande av alternativa komponenter är bidragande faktorer, säger vd:n till Evertiq över telefonen från Robertsfors.

Resultatet har ökat i stadig takt sedan flera år tillbaka, men under fjolåret blir det aningen lägre. Detta till följd av bland annat ökade materialkostnader. 

På frågan hur han ser på företagets kollektiva insats och förutsättningarna för att prestera under en ihållande pandemi är det första svaret att det har varit krävande.

Det har krävts mycket av all personal för att möta kundernas behov. Produktionen har varit svår att planera utifrån ett föränderligt läge. Materialtillgången har inte gjort det lättare för inköp och orderhantering att säkra att materialet kommer hem. Men vi har slitit riktigt ordentligt och insatsen från alla har varit fantastiskt bra, säger vd:n.

För fem år sedan omsatte verksamheten omkring 70 miljoner kronor. I dag överstiger siffran, som sagt, 220 miljoner.

Orsaken till att vi ökar kontinuerligt är våra partnerskap med kunder och leverantörer, men att våra produkter även ligger rätt i tiden, och att de kommer ut på marknaden snabbt till ett attraktivt pris, resonerar Antony.

Företaget har även gjort en investering i form av en lackrobotlina i form av en Mycronic MYC50.

Vi utökar med en andra lina och tillför både högre kapacitet och utökad stabilitet till processen, säger vd:n.

Hur går era känslor för helåret när vi kommit lite djupare in i 2022?

2022 tror vi kommer vara lika utmanande som 2021. Omsättningsutvecklingen kommer vara lik den under fjolåret. Sett till råvarutillgången ser vi positivt på året, avslutar Antony Wiklund.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons