Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASML
Komponenter |

ASML tittar på alternativa källor till råmaterialgaser

Trendforce har, som Evertiq rapporterade under dagen, pekat på möjliga effekter konflikten i Ukraina har på försörjningen av råmaterialgaser för halvledarproduktion. Litografijätten ASML är ett av bolagen som undersöker möjligheten till alternativa gaskällor vid utebliven försörjning.

Ukraina står för 70 procent av världens kapacitet för neongas, en gas som används i litografiprocesser för halvledare, skriver Trendforce i en rapport.

ASML, som tillverkar utrustning för sådana processer, hämtar enligt en talesperson mindre än 20 procent av sin neongas från regionen, skriver Reuters. Men bolaget undersöker ändå möjligheterna att hämta hem den inerta gasen från annat håll om konflikten skulle skapa avbrott i leveranserna.

Minnesspecialisten Micron är ytterligare ett bolag som vidtar åtgärder, men som i förebyggande syfte redan breddat sina försörjningskanaler.

Vårt utbud av neongas kommer från olika leverantörer över hela EU, USA och Asien. Vi har även goda lagernivåer av ädelgaser för vår egen verksamhets ruljangs, flera långsiktiga leveransavtal med nyckelleverantörer och arbetar nära med dessa för att säkerställa att försörjningen inte avbryts, skriver Micron i ett bolagsuttalande.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1