Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sigma Technology Group
Embedded |

Sigma: ”Vår affärskontinuitetsplan är på högsta beredskapsnivå”

Sigma har cirka 2’000 anställda i Ukraina via sin division Sigma Software Group. Konsultbolaget meddelar att det just nu pågår en omplacering av anställda och deras familjer och att man har en ”etablerad och välplanerad affärskontinuitetsplan med flytt- och evakueringsplaner ”.

Vi vaknar upp till en ny dag och ett fortsatt oroligt läge i Ukraina. Tidigt under torsdagsmorgonen gav Vladimir order en så kallad ”militär insats” i landet. Sedan invasionens början rapporterar bland andra Aftonbladet om explosioner i flera städer, i natt i huvudstaden Kiev.

Evertiq söker bolag från elektronikindustrin som på ett eller annat sätt har verksamhet i landet, för att få en uppdatering från enskilda verksamheter om den rådande situationen.

Konsultjätten Sigma är ett av de svenska bolagen med en närvaro i Ukraina, en rätt stor sådan. Sedan etableringen av Sigma Software 2006 i Charkiv i östra delen av landet, finns man nu även i Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, med flera.

I ett pressmeddelande från gårdagen berättar man att det ”just nu pågår omplacering av anställda och deras familjer” och att man ”hjälper också till att se till att anställda som inte kan eller vill flytta ska vara så säkra som möjligt i detta fall.

Sigma Software berättar att man har ”en etablerad och välplanerad affärskontinuitetsplan som inkluderar flytt- och evakueringsplaner”.

Carl Vikingsson, vd på Sigma Technology Group och styrelseordförande på Sigma Software Group, skriver i pressmeddelandet att bolaget under föregående vecka har eskalerat sin "affärskontinuitetsplan” till högsta beredskapsnivå.

Förra veckan frågade vi vårt team om de var intresserade av omlokalisering och påbörjade förberedelser för att stötta dem med flytt för några dagar sedan. Vi hade ett digitalt möte med alla anställda i Ukraina i går för att informera dem om situationen och våra förberedelser vid den tidpunkten. Tidigare hade vi redan bett anställda att få sina bilar fulltankade, fylla på med mat och vatten samt packa personliga tillhörigheter för att snabbt kunna evakuera, vilket gjordes. Vi tar emot de som flyttar på eget initiativ. De är välkomna till våra andra kontor i västra Ukraina. Vi hjälper också till att se till att våra anställda som inte kan eller vill flytta är så säkra som möjligt i detta fall. I dag, vi har tillkännagett den högsta beredskapsnivån i Ungern, där vi har aktiverat möjligheten att ta emot anställda och deras familjer i Budapest. Vi samlar in information om situationen och agerar utifrån vad vi vet, säger Carl Vikingsson, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2