Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sanmina
Elektronikproduktion |

Ökat personalbehov hos Sanmina i Örnsköldsvik

I ett inslag för Sveriges Radio från i förra veckan berättade Sanmina i Örnsköldsvik att man befinner sig i en rekryteringsfas. När Evertiq når elektroniktillverkarens vd, Tord Berggren framgår det att bolaget söker arbetskraft på bred front – och att det inte enbart handlar om ett ökat behov inom specialiteten: medicinsk utrustning.

Sanmina har en personalstyrka på nästan 300 personer i Örnsköldsvik – men fler ska det bli. Enligt Tord Berggren, vd för Sanmina i Sverige, rör det sig om omkring 20 personer, nära på jämnt fördelade mellan produktion och tjänstemannasidan.

Vi söker personal till montering – inom både elektronik och mekanik – och felsökning. Sedan behöver vi folk till flertalet olika ingenjörspositioner, så som testingenjörer, komponentingenjörer och programmerare, berättar Tord för Evertiq över telefonen.

Bolaget representerar en av de stora inom kontraktstillverkning och har historiskt varit starka på sidan för medicinsk utrustning. Men efterfrågan är bred just nu, berättar vd:n.

Vi ser en ökning hos de flesta av våra kunder. Dels inom medicinsk utrustning, där vi ser ett uppsving inom icke covid-relaterad utrustning, men även inom industri och försvar, säger Tord, som känner av att hemtrakterna är en del av en region som är på stor frammarsch.

Det går bra för väldigt många lokala företag i Ö-vik, men även hela Norrland rör på sig. Northvolt, bland andra, etablerar sig. Sammantaget rådet det en stor efterfrågan på kompetens just nu, fortsätter han.

Sanmina söker brett, och i hela Sverige, berättar Tord. 

Vi har haft bra resultat på våra sökande, och står inte utan sökande i dagsläget. Det är många härifrån som flyttar söderut när det vankas studier, och som har en önskan att komma tillbaka för arbete, säger Tord.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-28 17:23 V21.1.4-1
Annons
Annons