Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Kraftigt ökad omsättning för Incap – steg med 63 % under Q4

Elektroniktillverkaren Incap redovisar bara plus i sin senaste bokslutskommuniké. Otto Pukk, vd för verksamheten, summerar 2021 som ett stark år trots försämrad tillgång på komponenter och nedstängningar av fabriker i Indien.

Omsättningen ökade under fjärde kvartalet med 63 procent till 51,4 miljoner euro (31,5). Rörelseresultatet steg med 64 procent till 8,4 miljoner (5,1). Och nettoresultatet med 67 procent till 6,9 miljoner (4,2).

Helåret visar även det ökningar: omsättningen upp 59 procent till 169,8 miljoner, rörelseresultatet upp 106 procent till 26 miljoner, och nettoresultatet upp 128 procent till 21,1 miljoner.

Aktiviteten på marknaden fortsatte på en hög nivå under 2021. Det växande behovet av tjänster för elektroniktillverkning drivs av till exempel tillväxten av hållbara energilösningar, spridningen av elfordon och de relaterade statliga investeringarna i grön energi och infrastruktur för fordonsladdning, säger Otto Pukk i rapporten.

Tillgängligheten på komponenter bedöms som fortfarande svår och gör planeringen utmanande, berättar vd:n.

Det gör att vi tvingas till att hålla våra lagernivåer höga, vilket kan påverka vårt behov av rörelsekapital. Med sagt förväntar vi oss att fortsätta på vår tillväxtbana under 2022. Orderboken är rekordhög och vi utökar vår kapacitet för att möta behovet.

Beträffande kapacitet har Incaps fabriker i Indien expanderats.

Hög efterfrågan och expanderingarna vid fabrikerna var bidragande till vår tillväxt. Vi fortsätter att utöka kapaciteten i landet, och beräknar att den tredje fabriken, som är i konstruktionsfasen, blir klar vid slutet av året, skriver vd:n.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1