Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© X Shore
Elektronikproduktion |

X Shore i stort avtal med österrikisk batteritillverkare

Den svenska elbåtstillverkaren X Shore har slutit ett flerårigt leveransavtal med Kreisel Battery rörande batterier värderat till motsvarande 500 miljoner kronor.

X Shore säkrar genom avtalet batteriproduktionen till sin båtmodell Eelex 8000 och dess motor på 225 kW över fem års tid. Det framgår av ett pressmeddelande från Kreisel Battery.

Produktionen kommer äga rum i Österrike, med fokus på batteripacket KBP 63.

Parterna har satt upp ett hållbarhetsmål där man strävar efter att inhämta material, däribland kobolt, på ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt sätt, med siktet på att ha full spårbarhet i värdekedjan till 2025.

Komponenterna till Kreisels batterier inhämtas till viss del från Asien, skriver Dagens Industri. X Shores hållbarhetschef, Helena Fagraeus Lundström, kommenterar att ”lösningen är den bästa just nu” men att bolagen ”kommer utvärdera möjligheterna framåt”.

”Vi vill ha en regional värdekedja så långt som det går. Sedan är det ju inte per definition fel att ha leverantörer i Asien, utan det handlar om hur man jobbar med dem: vilka krav man kan ställa och hur man kan säkra transparens och spårbarhet i värdekedjan”, säger Helena Fagraeus Lundström, till tidningen.

X Shore har enligt artikeln siktet på att under 2022 nå full kapacitet om 400 båtar per år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons