Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprint uppdaterar om läget i Ukraina och Polen

Det har gått sex dagar sedan Ryssland inledde invasionen av grannlandet Ukraina. Danska Mekoprint är ett av de skandinaviska industribolagen med tillverkningsenhet i landet, närmaste bestämt i staden Charkiv. Nu ger bolaget en uppdatering om den egna verksamheten i Ukraina och Polen.

Mekoprint, som har 120 ukrainska medarbetare, berättade i en intervju för tidningen Electronic Supply i mitten på februari att man har en nödplan om konflikten trappas upp. Detta innebär en flytt av maskiner och verktyg till en fabrik i Polen, som även har ett stort lager för komponenter.

Lars Laungaard Rasmussen, chef för Mekoprint Cables, berättar för Electronic Supply i en artikel från i morse att medarbetarna vid enheten i Charkiv snabbt skickades hem på torsdagsmorgonen i förra veckan, när det stod klart att Ryssland attackerat mål i flera delar av landet. Sedan dess har fabriken stått stilla.

Nödplanen att flytta maskiner och material gick inte som planerat, berättar han för tidningen.

Vi lyckades inte få ut varken material eller maskiner från fabriken och vidare till fabriken i Polen, som vi hade planerat. Det hela gick plötsligt snabbt, och det gick inte att genomföra, säger Lars Laungaard Rasmussen till Electronic Supply.

Bolaget fokuserar nu även produktion och leverans till kund, med förhoppningen att så snabbt som möjligt få materialleveranser till Polen. Vidare framgår det att Mekoprint tittar på en eventuell kapacitetsutökning i Polen, som uppges vara snäppet större än den i Ukraina.

Vi har ett stort förtroende för Ukraina som en självständig stat och att befolkningen återhämtar sig efter detta, säger Rasmussen till Electronic Supply.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1