Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JonDeTech
Komponenter |

JonDeTech erhåller patent inom närvarodetektion

Patentet avser en metod och system för att detektera en människa, meddelar det svenska sensorföretaget.

Patentet utgör en nyckelfunktion för att sätta datorer i strömsparläge när användaren lämnar sin kontorsplats, eller för att väcka upp elektroniken i displayer när en person närmar sig, skriver företaget i ett pressutskick.

Det här patentet kan användas till en lång rad innovativa lösningar för att öka graden av energieffektivisering i samhället. Som exempel kan nämnas de projekt som vi sedan en tid driver tillsammans med Ofilm för att förlänga batteritiden i bärbara datorer och i smarta dörrlås. Men behoven och möjligheterna är långt mycket större än så, säger Karin Thurberg, Chief Product Officer på JonDeTech, i pressmeddelandet.

Andra möjliga tillämpningar inkluderar IoT-lösningar där värme- och ventilationssystemen kan styras baserat på den faktiska beläggningen i ett kontorslandskap, eller för att optimera luftkonditionering och ljudsystem i ett fordon beroende på var passagerarna sitter.

Metoden som ligger till grund för patentet ger ett dynamiskt och självjusterande system som anpassar sig till förändringar i omgivningen för att undvika såväl falska positiva som falska negativa signaler under närvarodetekteringen.

Patentet avser den svenska marknaden men kommer över tid att vidgas till andra marknader som Kina, Europa, Japan, Singapore, Taiwan och USA.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons