Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© STMicroelectronics
Komponenter |

STMicroelectronics beviljas miljardlån från EIB

Europeiska investeringsbanken (EIB) har beviljat STMicroelectronics ett lån på 600 miljoner euro. Detta ska finansiera bolagets forskning och utveckling samt pilotlinor för avancerade halvledarkretsar i Europa.

Investeringarna kommer att landa i halvledartillverkarens befintliga fabriker i Italien (Agrate och Catania) och i Crolles, Frankrike, lyder ett pressmeddelande.

Beviljandet av lånet på 600 miljoner euro till STMicroelectronics visar på EIB:s avgörande roll. Vårt mål är tydligt: att påskynda produktionen av halvledare i Frankrike och Italien. Det är bara genom att behärska den här tekniken som vi kommer att kunna värna om Europeiska unionens strategiska oberoende, säger den franska ekonomi- och finansministern Bruno Le Maire i pressmeddelandet.

Stödet till STMicroelectronics bidrar aktivt till den politik som införs på europeisk nivå, som syftar till att stärka halvledarindustrin i Europa inom forskning och utveckling, design och produktion och att bidra med offentlig finansiering till strategiska industriprojekt. Syftet är att stödja konkurrenskraften för europeiska aktörer inom halvledarområdet.

Det är viktigt att arbeta i Europa med hela värdekedjan – forskning och utveckling, design och tillverkning – i samarbete med de olika europeiska ekosystemen. STMicro kommer att bidra till målet om att Europa ska stå för 20 procent av den globala produktionen 2030 och kommer att fortsätta att utveckla och tillverka innovativa teknologier och produkter i Europa för att stödja miljöomställningen och den digitala omvandlingen av alla industrier, säger Jean-Marc Chéry, vd för STMicroelectronics, i pressmeddelandet.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2