Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

GPV toppar fjolåret – intäkterna ökar 11 procent

Den danska kontraktstillverkaren upplevde ett utmanande fjolår men lyckades ändå navigera runt mycket av problemen i försörjningskedjan.

Intäkterna ökade under fjärde kvartalet till 887 miljoner danska kronor, jämfört med 696 miljoner under samma period i fjol. Helårsintäkterna ökade därmed med elva procent till drygt 3,2 miljarder.

EBITDA steg från 79 till 89 miljoner för kvartalet, och från 270 till 342 miljoner under helåret. En ökning med 27 procent.

Intäkterna och resultatet innebar rekord för kontraktstillverkaren, säger vd:n Bo Lybæk i rapporten.

Vi är stolta men väldigt ödmjuka över prestationen, i och med att det inte har varit möjligt att leverera exakt allt som våra kunder har önskat, säger vd:n.

Vidare ger Lybæk förklaringen till att fjolåret gick bra, trots att det överlag har varit ett utmanande sådant för branschen.

Försäljningen höll en nära dialog med våra kunder. Inköp kämpade för att ta fram råvaror. Design- och teknikavdelningen navigerade runt resursbristen genom att stötta kunderna i att designa om några av sina produkter. Produktionen var anpassningsbar och strävade efter att arbeta agilt när komponenterna anlände till lager. Det goda resultatet beror främst på vårt agila arbetssätt och förmåga att maximalt utnyttja vår produktionskapacitet och leverera så mycket som möjligt till våra kunder, berättar Lybæk.

Det finns fortfarande utmaningar att hantera, säger vd:n. Ledtiderna sträcker sig ibland upp till 40 till 50 veckor på specifika komponenter, samtidigt som utmaningarna i logistiken bara har förbättrats en aning.

Enligt våra prognoser förväntat vi oss inga större förbättringar förrän vid andra halvan av 2022. Visibiliteten är dock grumlig, och mycket kan hända.

GPV:s utsikter för 2022 är att intäkterna hamnar i intervallet 3,2 till 3,4 miljarder. EBITDA förväntas landa i spannet 300 till 340 miljoner.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons