Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Volkswagen ska bygga ny elbilsfabrik i Tyskland

Fordonsjätten etablerar en produktionsanläggning för den framtida eldrivna modellen Trinity. Platsen blir nära huvudanläggningen i Wolfsburg och blir resultatet av en investering på totalt 20 miljarder kronor.

Trinity-modellen ska enligt Volkswagen byggas med ”de mest innovativa tillverkningsmetoderna” och planeras rulla av monteringslinjen från år 2026. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen ska enligt bolaget bli en mall för en gradvis omställning av produktionen vid Wolfsburgs huvudfabrik, tillsammans med all annan tillverkning runt om i världen.

Vi har också kommit överens om att vi ska utöka aktiviteterna för batteri, laddning och digitalisering här i Wolfsburg, med fokus på Trinity. Allt detta tryggar sysselsättningen och skapar samstämmighet i utformningen av omställningen i Wolfsburg, säger Daniela Cavallo, ordförande i företagsrådet, i pressmeddelandet.

Bernd Althusmann, ekonomiminister i Niedersachsen, tillägger i pressreleasen att anläggningen kombinerar alla områden inom e-mobilitet: Från den nya elektriska plattformen, till mjukvaruapplikationer och assistanssystem.

Att bygga en ny fabrik i Warmenau ger oss också möjlighet att göra den befintliga fabriken lämplig för framtiden, steg för steg och uppifrån och ner. Trinity står för en helt ny typ av tänkande, produktion och samarbete, säger Christian Vollmer, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för produktion, i pressmeddelandet.

Byggstarten av anläggningen är planerad till våren 2023.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1